به مناسبت هفته میراث فرهنگی در نماز جمعه از ظرفیت های میراث فرهنگی برای توسعه شهرستان شوش
تاریخ انتشار: 30 اردیبهشت 1401 تعداد بازدید: 336
در نماز جمعه شهرستان شوش در تاریخ 30 اردیبهشت 1401، مدیر پایگاه از ظرفیتهای میراث فرهنگی برای مردم و مسئولین سخن گفت.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه، به مناسبت هفته میراث فرهنگی در نماز جمعه از ظرفیت های میراث فرهنگی برای توسعه شهرستان شوش سخن گفت.
به گزارش روابط عمومی پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه، در نماز جمعه شهرستان شوش در تاریخ 30 اردیبهشت 1401، مدیر پایگاه از ظرفیتهای میراث فرهنگی برای مردم و مسئولین سخن گفت.

عاطفه رشنوئی، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه، در سخنرانی پیش از خطبه، خطاب به مردم و مسئولین شهرستان شوش بیان کرد: « شهرستان شوش دارای ثروت عظیمی به نام میراث جهانی است که توجه به آن، موجب رونق شهرستان خواهد شد».
در این سخنرانی که به مناسبت روزجهانی موزهها و هفته میراث فرهنگی انجام گرفت، رشنوئی ضمن تاکید بر نگاه و توجه ویژه دولت به میراث فرهنگی، افزود: «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شعار امسال خود را "میراث فرهنگی، قدرت ملی و دولت مردمی" انتخاب کرده است که به روشنی حاکی از اهمیت میراث فرهنگی و تعامل مردم و دولت در بهره برداری از ظرفیت های آن برای رونق و توسعه کشور است. بنابراین از تمام دستگاهها انتظار میرود که با تمام قوای خود برای تحقق این شعار قدم بردارند».
رشنوئی، با اشاره به مسئولیت مدیران شهری بیان کرد: « تا کنون در برخی از امور متاسفانه شاهد كوتاهيهاي سهوي بودهايم و كاربدستان به فکر حل اساسی مشکلات نبوده و تنها در حد مرهم و تسکین کوتاه مدت اقدام كردهاند. کسانی که مسئولیت قبول کرده، نباید منفعل عمل كنند و به دور از هرگونه منیت، با هم اندیشی و کمک از همه ظرفیتها زمینۀ رفاه بیشتر مردم را فراهم سازند. با روی کار آمدن دولت انقلابی و جهادی، امیدواریم تمام دست اندرکاران جهادی عمل نموده و در خط مقدم خدمت مقدس باشند. همانگونه که امام جمعه دلسوز شوش با در اختیار قرار دادن تریبون نماز جمعه به فعالان فرهنگی و اجتماعی گامی مهم برای حل مشکلات و مطالبات مردم برداشتهاند».
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت تنوع قومی شهرستان شوش و ظرفیت بیبدیل آن برای پیشرفت، عنوان کرد: « موضوع هويت ملي و همبستگي قومي موضوع اول كشور است. دشمنان قسم خورده ميكوشند با دو قطبي سازي و تفرقه افكني، اهداف شوم خود را در سرزمينهاي ثروتمند همچون ايران پياده كنند، ما فارغ از نوع، جنس و قوميت در کنار هم بايد متحدتر عمل كنيم».
رشنویی همچنین از نقش مردم در حفاظت از آثار تاریخی سخن گفت: «مردم ولی نعمت آثار تاریخی هستند و متولیان میراث فرهنگی خادم آنها. مردم شوش سالها در جوار محوطه ها و مقابر تاریخی زندگی کردهاند، اما هیچگاه مسئولین میراث و دیگر دستگاههای تاثیرگذار در میان مردم و بی واسطه در خصوص مسائل و مشکلاتشان رو در رو و بی واسطه به صحبت نپرداختهاند. مسئولین باید با مردم هماندیشی میکردند و مدیریت فرهنگی این بخش را به مردم واگذار میکردند. چه بسا بسیاری از راههای استفاده بهینه از این موهبت همین مردمی هستند که با زندگی در کنار این آثار خو گرفتهاند. امیدوارم با تداوم چنین فرصتهایی از نظرات مردم شوش در مدیریت تاریخی استفاده کنیم تا دیگر شاهد اتلاف منابع ملی و سردرگمی مردم نباشم.»
رشنویی در بخش دوم سخنرانی خود در مورد باستان شناسی و اهمیت شناخت گذشته در قرآن کریم سخن گفت: «در حدود سیزده بار در قرآن کریم امر به سیر در زمین و بررسی اوضاع و احوال ملتها و اقوام شده که نشانگر اهمین موضوع تاریخ است. در قرآن کریم در سورههایی چون فاطر و نحل به صراحت به مطالعه تاریخ تاکید شده است.»
رشنویی در پایان، ضمن تشکر مجدد از حجتالاسلام و المسلمین علیزاده بدلیل نوع نگاه ویژهشان به مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر ضمن ابراز امیدواری بیان کرد: «بعنوان نماینده وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی دست یاری به سوی مردم عزیز شهرستان شوش، رسانهها، فعالان فرهنگی اجتماعی، نخبگان و صاحبنظران دراز میکنم تا به کمک هم نهضتی برای مردمی کردن حفاظت از میراث فرهنگی و تبدیل میراث فرهنگی به میراث عمومی را رقم بزنیم.»