كارگاه فن‌شناسي و آسيب‌شناسي طاق در شهر دوراونتاش

تاریخ انتشار: 12 بهمن 1400 تعداد بازدید: 464
كارگاه فن شناسي و آسيب شناسي طاق در شهر دوراونتاش (ابرسازه خشتي زيگورات چغازنبيل)

موضوع آموزش و ظرفیت سازی یکی از مهم‌ترین ارکان نظام مدیریتی و حفاظتی در میراث جهانی است. راهبرد جهانی آموزش و ظرفیت‌سازی، پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه را بر آن داشت تا با همکاری گروه مرمت دانشگاه علم و صنعت و مدرسه معماری خاک اصفهک کارگاه فن‌شناسی و آسیب‌شناسی طاق در چغازنبیل را برگزار کند.

کارشناسان پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه سال‌ها در زمینه شناخت و مرمت انواع ساختارهای معماری تاریخی تجربه‌های ارزشمندی اندوخته‌اند. دانشگاه علم و صنعت و مدرسه معماری اصفهک نیز با رویکردهای نوین آموزش و ارتباط با نسل جوان علاقه‌مند، کارنامه درخشانی در این زمینه عرضه کرده است. همکاری سه جانبه این سه نهاد، محل تلاقی و تبادل دانش نو و تجربه‌های کهن، آموزش بیشتر و علمی‌تر در نحوه برخورد با طاق در یک محوطه میراث جهانی به عنوان نمونه اولیه آن خواهد بود.

این کارگاه اهدافی چون آموزش برخورد روش‌مند با اثر ميراث جهاني، آسیب شناسی سازه خشتی و آجري بر پایه کار میدانی، مبانی آسیب شناسی سازه بر پایه رویکرد موشكافانه، تهیه طرح آسیب شناسی کیفی، آموزش مبانی تحلیل رفتار طاق در شهر دوراونتاش و ساخت قوس نمونه به کاررفته در شهر دوراونتاش را دنبال می‌کند.

در اين كارگاه بر اساس آموزه هاي مباني مرمت و ايستايي طاق‌ها، شركت كنندگان علاوه بر آشنايي با ظرفيت‌هاي ميراث جهاني چغازنبيل در سه رو آينده روش‌هاي ساخت و آسيب شناسي كمي و كيفي سازه‌هاي طاقي را با مهارت‌هاي نظري و عملي مي‌آموزند.

مدرسين اين دوره جناب آقاي دكتر اسدي، هيات علمي دانشگاه علم و صنعت تهران، جناب آقاي دكتر خزاعلي مدير مدرسه خاك اصفك، سركار خانم عاطفه رشنويي، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه و سركار خانم بستاني، كارشناس مرمت پایگاه خواهند بود.

در این دوره فارغ‌التحصيلان و دانشجویان سال آخر کارشناسی مرمت و احیا بناهای تاریخی و فارغ التحصيلان و دانشجویان کارشناسی ارشد مرمت بناهای تاریخی، معماري و عمران سازه شرکت کرده‌اند.